Društvo

Voda opet ispravna za piće?

Foto: Boom93/SL
Odeljenje sanitarne inspekcije dozvolilo je upotrebu vode iz gradskog vodovoda za piće, kuvanje i sanitarno-higijenske potrebe korisnicima stanice saobraćajne policije, domaćinstvima u izbegličkom naselju i korisnicima u nekadašnjoj fabrici šećera.

Cisterna sa vodom koja je bila postavljena u izbegličkom naselju za potrebe korisnika, danas je sklonjena, rečeno je za Boom93 iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Podsetimo, kako je Boom93 ranije pisao, u javnom komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija” vodi se istraga organa zbog navoda o neispravnoj pijaćoj vodi u objektima odeljenja Saobraćajne policije, Šećerane i naselja Srba proteranih sa Kosova, a po prijavi uzbunjivača Darka Nenadića, zaposlenog u Vodovodu.

Zbog neispravne vode, tada je ispred saobraćajne policije, postavljena cisterna JP “Vodovod i kanalizacija” kojom se snabdevaju građani iz izbegličkog naselja.

Tada je direktor ovog preduzeća u izjavi za Boom93 rekao da se odvijaju građevinski radovi na vodovodnoj mreži id a dok traje istraga sve što može da kaže je da  je urađeno 280 metara nove mreže na potezu od kafane Vitez do spornog priključka za saobraćajnu policiju i Šećeranu.

On je tada dodao da će nakon analiza vode koje budu urađene i nakon skidanja zabrane na korišćenje vode, korisnici u ovom delu grada moći da koriste vodu iz novoizgrađene mreže.

 

 

Avatar

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • A kada je bila proglašena kao neispravna? . Nisam čuo da se oglasila ustanova koja kontroliše vodu i rekla da nije za upotrebu, ili možda grešim

%d bloggers like this:
Send this to a friend