Društvo

Vučić: Još jedan minimalac za turističku privredu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da će turistička privreda dobiti sektorsku podršku u još jednom minimalcu za zaposlene i isplata će biti za deset dana.
turizam agencija

On je gostujući na RTS-u rekao da će tu pomoć dobiti turističke agencije, vodiči, rent-a-kar agencije, ugostitelji i hotelijeri.

“Minimalnu zaradu će dobiti 72.500 zaposlenih”, rekao je Vučić.

Ocenio je da to velika pomoć države.

Vučić je rekao da se razmišlja o tome da se privatnom sektoru pomogne i u januaru.

“Verujem da ćemo naći način kako da pomognemo privatnom sektoru. Više sam za jednokratna davanja, makar ona bila manja, jer ne mogu da budu velika, nego da se menja poreska politika je to donosi dodatnu nesigurnost”, rekao je Vučić.

Dodao je da očekuje da se ostvare prognoze Medjunarodnog monetranog fonda (MMF) da će Srbija u naredne tri godine imati najveći kumulativni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) u Evropi, od 9,6 odsto.

Vučić je rekao da država nastoji da pre kraja ove godine isplati ceo kredit od 300 miliona evra koji je uzet od Azerbejdžana za saobraćajnicu Čačak – Ljig, koji je bio u vrednosti

“Otplati smo nešto više od pola tog kredita, sada hoćemo da vratimo kompletan dug, jer nije laka kamata od četiri odsto, uzeta još 2011. godine”, rekao je on.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend