Društvo Ekonomija

Vučić najavio ekonomske mere od 2,5 milijarde evra i novac za sve punoletne gradjane Srbije

(BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Jovo Mamula/DS)
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas realizaciju paketa ekonomskih mera vrednog 2,5 milijarde evra, medju kojima su novčana davanja za sve punoletne gradjane i minimalne zarade za privredu.

Vučić je na Radio-Televiziji Srbije (RTS) kazao da će svi gradjani moći da se prijave za 30 evra u maju, za isto toliko u novembru, a penzioneri će pored tih 60 evra dobiti još 50.

Rekao da je da će mikro, mala i srednja preduzeća dobiti tri puta po 50 odsto iznosa minimalne zarade i dodao da postoji dilema da li istu meru primeniti i za velika preduzeća.

Naveo je da će taj novac početi da se isplaćuje 1. aprila. Vućić je najavio da će sektoru prevoznika u šest navrata biti uplaćeno po 600 evra za svaki autobus “da mogu da opstanu, da sačuvaju svoj kapital”. Najavio je da će država “proširiti garantnu shemu” za još 500 miliona evra, kako bi se očuvala likvidnost privrednog sektora.

Na pitanje odakle novac za te mere, Vučić je odgovorio da su to “srpske pare, iz srpske kase, iz ozbiljne srpske države”. Naglasio je da zbog tog ekonomskog paketa država neće imati probleme i dodao da javni dug Srbije neće preći 61 odsto. “Držimo sve pod kontrolom, deci nećemo ostavljati dugove, a sve zavisi od našeg rasta”, rekao je on.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend