Društvo Politika

Vučić: Ne vodimo političku borbu već bitku za živote ljudi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da vlasti u borbi protiv epidemije koronavirusa ne vode političku bitku "već bitku za živote i zdravlje ljudi".
screenshot

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da vlasti u borbi protiv epidemije koronavirusa ne vode političku bitku “već bitku za živote i zdravlje ljudi”.

Komentarišući kritike dela opozicije upućene članovima Kriznog štaba za suzbijanje epidemije i optužbe o navodnom sakrivanju pravog broja inficiranih i umrlih od posledica infekcije, Vučić je rekao da “kada neko očekuje da mu zarazna bolest bude saveznik u političkom smislu, to sve govori o njemu”.

“Teško im je da kažu da nema opreme ni bolnica jer smo sve promenili u odnosu na njihovo vreme pa pošto ne mogu da kažu da nedostaju respiratori onda napadaju Krizni štab jer kao nešto krije. Može da krije mrtve i bolesne samo onaj ko testira 1.000 ljudi dnevno, a ne 12.000 kao što to radi Srbija”, rekao je Vučić.

Ponovio je da Srbija ima “više nego dovoljno” respiratora koji se kako je naveo, svakog dana isporučuju bolnicama kojima su potrebni.

“Da stajem na stranu političkih neradnika iz raznih stranaka protiv vrednih lekara, to neću da prihvatim i da u tome učestvujem”, rekao je Vučić novinarima u Sremskoj Mitrovici posle obilaska pripadnika 15. tenkovskog bataljona Vojske Srbije.

Dodao je da su opozicione stranke koje kritikuju rad Kriznog štaba i postupanje države tokom epidemije, pale na 4,5 odsto podrške gradjana po rezultatima poslednjeg istraživanja javnog mnenja.

“Neće narod protiv svojih lekara, protiv svoje države, neće da ulazi u to vrzino kolo mržnje. Neki iz opozicije kao da ništa ne razumeju ali demokratsko pravo svakog je da izgovori šta želi, da se okuplja kako želi”, dodao je predsednik Srbije.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Naš koronarni precednik. Na neki način već je počeo i da mi se sviđa. Trudi se , što jes , jes.

%d bloggers like this:
Send this to a friend