Društvo

Vučić: Nećemo zatvarati zemlju, potrebno je da se radi da bi moglo da se živi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbiju na jesen čeka gora epidemiološka situacija i naveo da trenutno država "ne može da se zatvori" već da je potrebno da se "radi da bi moglo da se živi".
Printscreen/Youtube/Tanjug

Vučić je za televiziju Pink rekao da su smatrali da će za vreme leta biti mirnija situacija sa širenjem korona virusa i da bi ekonomija mogla da “procveta”, ali i da situacija sada “nije tragična”.

“Sačekaćemo još dan-dva da vidimo, ako vidimo da je zdravstveni sistem ugrožen, preduzećemo strožije mere”, kazao je Vučić.

On je ocenio da je poseta Novom Pazaru premijerke Srbije Ane Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara mogla biti bolje pripremljena i da je trebalo da bude ranije, ali je ocenio da je bila korisna.

Govoreći o broju umrlih od korona virusa, Vučić je pitao “kakva je razlika i šta bismo dobili da smo umesto 260 ili 270 mrtvih imamo 370”.

“Šta bismo time dobili, osim što krijemo da je neko umro od neke druge bolesti. Takvi su protokoli, kako se o tome govori” , rekao je predsednik.

On je rekao da je bilo slučajeva da su ljudi umrli od “neke druge bolesti” dok su imali koronu, ali da se prema protokolima vode kao preminuli usled posledica korona virusa.

Govoreći o ponavljanju izbora na pojedinim biračkim mestima danas, predsednik je naveo da su male šanse da još neke stranke predju cenzus od tri odsto.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend