Društvo

Vučić: Nije tačno da je bilo više umrlih od korone od zvaničnih podataka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije tačno da je broj umrlih u Srbiji od kovida 19 veći od do sada zvaničnih podataka.
Printscreen/Youtube/Tanjug

Vučić je odgovarajući na pitanje o sumnjama da je broj umrlih od kovida 19 veći od zvaničnog, koje je prilikom obilaska gradilišta kovid bolnice u Batajnici bilo postavljeno ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, rekao da nije bilo skrivanja broja umrlih od korona virusa, kao i da će biti uradjena „kompletna revizija za svaku smrt“.

„Srbija će uraditi kompletnu reviziju, to će da radi kliničari. Srbija će pvi put da uradi ono što od 2000. godine nije uradila nijednom“, rekao je Vučić i dodao da će na pitanje odgovoriti jer je „Lončar odavno u ostavci“.

Vučić je rekao da je u Srbiji sa 16.297 testova na korona virus na 100.000 stanovnika „ubedljivo najviše testirano u celom regionu, ne samo zapadnog Balkana“.

On je kazao da je od početka krize sa epidemijom korona virusa u Srbiji verovao lekarima, i da ih je ohrabrivao da kažu svoje mišljenje, navodeći da je takvu podršku imao i pulmolog i član vladinog Kriznog štaba za suzbijanje epidemije Branislav Nestorović, koji je poznat po javnim nastupima u kojima je minimizirao i karikirao opasnost od kovida 19.

Nakon što mu je predao reč, ministar Zlatibor Lončar je na pitanje novinara odgovorio da „informacija da je umrlo tri puta više ljudi (od korona virusa) nije tačna“.

„Stojim iza toga da nije utemeljeno ni na jednom dokazu, to apsolutno nije tačno“, rekao je Lončar.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend