Društvo

Vučić: Očekujemo vakcinu protiv korona virusa do kraja godine, neće biti smanjivanja plata i penzija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da postoje razgovori sa jednom zemljom koja je završila vakcinu protiv korona virusa i koja je već daje, a ne samo testira, ugroženom stanovništvu u svojoj zemlji i posebno odabranoj populaciji, i da očekuje da će Srbija pre kraja godine imati tu vakcinu.
Printscreen/Youtube/Tanjug

Vučić je prilikom posete gradilištu Instituta za kardio-vaskularne bolesti u Beogradu, „Dedinje 2“, rekao da će ta vakcina biti „spas za Srbiju i za našu ekonomiju“.

Vučić je rekao da zbog privrednih posledica pandemije, u Srbiji „neće biti lako, ali će biti bolje nego u svim drugim evropskim zemljama“.

„Sitaucija u Srbiji nije laka, ali je lakša nego bilo gde u Evropi. I neka gradjani slobodno troše svoj novac, neće im nedostajati plate ni penzije i neće kasniti ni jedan dan“, kazao je Vučić.

On je rekao da Srbija ima stopu od 57 odsto javnog duga u odnosu na bruto domaći proizvod i da ta stopa „ne skače“.

„Srbija će podneti krizu ne lako, ali lakše nego svi naši susedi, i lakše nego većina drugih u Evropi, i po stopi rasta i po stopi javnog duga i po stopi zaposlenosti odnosno nezaposlenosti. I po tome da nećemo smanjivati plate i penzije“, kazao je Vučić i ocenio da je finansijski sistem Srbije stabilan.

Vučić je najavio da će Institut za kardio-vaskularne bolesti „Dedinje 2“ biti završen do juna iduće godine i da će to biti „ubedljivo najbolja i najmodernija takva bolnica u regionu“, sa 270 kreveta, a planira se da će imati i mesto za sletanje helikoptera.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend