Društvo Zdravlje

Vučić: Srbija će do marta dobiti 350.000 doza vakcine, ja ću je prvi primiti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će do marta Srbija dobiti 350.000 doza američko-nemačke "Fajzer i birth" vakcine i da će to biti tek dovoljno da pokrije zdravstveni sistem i veći deo policije i vojske.
vakcina
Pixabay/ ilustracija vakcina 

Vučić je posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke novinarima rekao da će pokušati da probaju da pre nove godine Srbija nabavi vakcine za najugroženije građane.

“Prvu vakcinu koja dođe u Srbiju ja ću da primim, Ana će od drugog, neko treći će od trećeg”, rekao je Vučić i pojasnio da će oni vakcinu primiti kako bi građanima pokazali da je važno da prime vakcinu i da je ona dobra.

On je dodao da će vakcina biti besplatna.

Vučić kaže da nema naznaka da se korona smiruje i da je svakog danas sve više pozitivnih na taj virus. Vučić je rekao da će danas biti između 600 i 700 zaraženih i da je ovo jedna od najtežih nedelja dosad. Rekao je da se očekuje da narednih dana pređe i 800, 900, 1.000 i da postoji problem s bolničkim kapacitetima.

“Kada imamo između 80 i 100 više hospitalizovanih od otpuštenih dnevno onda nam treba samo dan do dva da popunimo jednu bolnicu, da moramo posle toga da krenemo sa popunjavanjem druge”, rekao je Vučić.

On je najavio da će dve nove kovid bolnice biti gotove do 1. decembra i da će do Svetog Nikole moći da primaju prve pacijente.

Rekao je da je Srbija što se tiče epidemiološke situacije ubedljivo najbolja u regionu i među najboljima u Evropi po procentu zaraženih prema broju stanovnika i umrlih.

Kazao je da kada pacijent provede u bolnici dva ili tri dana, onda je time platio sve ono što je izdvajao za zdravstveno osiguranje na godišnjem nivou, a ako bude hospitalizovan 40 do 50 dana, to mora za njega da plati neko drugi, odnosno građani Srbije.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend