Društvo

Vučić: Srbija ima mali broj dece, isprazniće nam se zemlja

(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

“Nadam se da ćemo postići bolji rezultat u manjim sredinama”, izjavio je Vučić i dodao da moramo da napravimo veći skok.

“Morate da imate preko 2,2 da bi zadržali održivost. Sela su nam pusta, druge opštine u Srbiji se prazne. Nemamo nigde dobru situaciju, pa ni u Novom Pazaru. Beograd izvlače migracije”, naveo je Vučić.

Rekao je da nigde ne postoji najbolje rešenje, ali da je situacija loša potvrđuju reči da “Srbija za 20 godina neće imati ni pet miliona stanovnika”.

“Isprazniće nam se zemlja”, jasan je Vučić.

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Ma što se manje rodi, manje će njih da pogine u ratovima, koji su ovde periodični, i manje njih će da ode u Nemačku ( Austriju , Italiju, Ameriku…). A ako Nemačkoj trebaju ljudi, nek izvole Švabice nek rađaju, Srpkinje se izgleda opametile, neće da popunjavaju Nemačku svojom decom.
    Drugo, ako je moguće, a to je odavno dokazano, da se od Srba prave Nemci, i to vrlo uspešni, ne vidim ni jedan razlog zašto od npr. Avganistanaca, Sirijaca, Iračana i da ne nabrajam dalje, ne bi moglo da se od njih “naprave” Srbi. Ako ne bolji, gori ne sigurno.

  • I ovo malo sto imamo su nam deca gladna. Sa platama od 35-40 hiljada dinara i ovakvim troskovima zivota uz rad od po deset sati dnevno 6 dana u nedelji i put na posao i s posla jos oko 3 sata dnevno cerkicu skoro i da ne vidjamo. ne znam sta bi da nema bake i deke da je pricuvaju i malo pripomognu od penzijice da dete ne bude gladno i boso. A mnogi nemaju takvu srecu da imaju posao oba roditelja i bake i deke da pomognu. Tako da bez jakih plata nema ni dece.

%d bloggers like this:
Send this to a friend