Društvo

Vučić: Zamoliću patrijarha da službe budu bez vernika, važno je sačuvati živote

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je posao vlasti da čuva živote građana i da ne može biti izuzetka oko izlazaka ni za predstojeće uskršnje praznike, zbog čega će zamoliti patrijarha Irineja da službe u nedelju budu održane bez prisustva vernika.
Youtube/printscreen

Nakon sastanka sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom u Beogradu, Vučić je rekao da je siguran da će sve televizije biti zainteresovane da prenose te službe iz hramova i da će ljudi imati prilike da ih saslušaju i da se mole Bogu, istovremeno vodeći računa o svojim životima.

„Vidim da se tako ponašaju predstavnici naše crkve u nekim zemljama u okruženju i na drugim kontinentima. Voleo bih da tako bude i ovde. Mi ćemo se držati slova zakona, a sveštenike i vladike nećemo ometati u sprovođenju liturgije“, rekao je Vučić.

Odluka vlasti je da narednog vikenda policijski čas zbog uskršnjih praznika bude produžen od petka u 17 časova do utorka u 5 časova.

Govoreći o situaciji u vezi sa pandemijom koronavirusa, Vučić je rekao da postoje neke ohrabrujuće novosti u proteklih 24 sata i da je upravo zbog toga od izuzetne važnosti da građani ostanu disciplinovani i narednog vikenda.

„Molim i penzionere da se strpe još malo, jer je dalje velika opasnost. Virus je i dalje snažan. Ne baš kao na početku, ali je snažan, zbog čega je važno da poštuju mere Vlade Srbije“, rekao je Vučić.

IZVOR: N1, Beta

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend