Društvo

Za vakcinaciju se već prijavilo 110.000 gradjana, do kraja nedelje poziv za starije od 75 godina

Pixabay/Ilustracija
U prvih 36 sati elektronske prijave za vakcinaciju protiv korona virusa, oko 110.000 gradjana Srbije je izrazilo želju da primi vakcinu, a do kraja nedelje biće pozvani na vakcinaciju stariji od 75 godina koji su se prijavili, izjavio je direktor vladine Kancelarije za informacione tehnolgije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović.

Navodeći da je skoro polovina prijavljenih iz Beograda, kao i da trećina nije izabrala koju vrstu vakcine želi da primi, Jovanović je rekao da je uvodjenjem te vrste prijave napravljen dobar logistički aparat koji će omogućiti da se cela zemlja pripremi za vakcinaciju.

“Čim vakcine budu dopremljene u Srbiju, distribuiramo ih do domova zdravlja tako da će vreme čekanja od njihovog dolaska u magacine do same primene biti najmanje moguće”, kazao je Jovanović za Radio televiziju Srbije (RTS).

Naveo je da nema potrebe da se gradjani prijavljuju i za drugu dozu vakcine.

“Napravićemo posebne kalendare, jednom kad gradjanin udje u sistem imaće svoj termin za tri nedelje da dodje na isto mesto gde se prvi put vakcinisao kako bi primio drugu dozu”, kazao je direktor vladine Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Dodao je da je medju prijavljenima i 10 odsto starijih od 75 godina jer je kako je ocenio, usluga elektronske prijave napravljena tako jednostavno da i ukućani mogu da prijave najstarije članove porodice.

“Oni koji ne mogu da se prijave elektronski, mogu od četvrtka da pozovu kontakt centar i telefonom se prijave”, kazao je Jovanović.

Navodeći da je vakcinacija put ka stabilizaciji epidemiološke sitaucije i “konačnoj pobedi” nad virusom, direktorka Instituta Batut Verica Jovanović navela je da će najpre biti vakcinisane osobe iz najrizičnijiih grupa.

“Vakcina će biti dovoljno a pored domova zdravlja i ustanova za smeštaj starih lica, vakcinacija će biti sprovodjena i na posebno formiranim punktovima koji će uskoro biti u upotrebi. Svaki veći grad imaće jedan ili više takvih punktova kako bi se izbegle eventualne gužve”, kazala je direktorka Batuta.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Baš,sam “razočaran”,samo 110 hiljada za 36 sati!?!? Očekuje se “prijava” bar 20% stanovništva,svi oni koji su glasali za uzurpatora AV!
    Znači,botovi,sram vas bilo,volite da putujete po mitinzima,volite da uzimate dnevnice i žderete sendviče,lepo vam je na radnim mestima,koje vam je “partija” omogućila,a sada kada je potrebno da vašem “Vođi” date podršku i propagirate “imunizaciju”,vas nema,pa nije lepo,izdali ste vašeg “Vođu”!
    Botovi,bolje se prijavite,da vas ne skupljaju po kućama!

%d bloggers like this:
Send this to a friend