Društvo

Zaposleni u Georadu do istog cilja: Humanitarna trka za Lanin život

U humanitarnoj trci za Lanu  u ponedeljak 26. oktobra učestvovalo je više od 20 zaposlenih iz  PD Georad  koji su na stadionu  FK Drmno  šetali i trčali obe distance od 5km i 10km, a svima je bio isti cilj - humanost, pomoći da se jednoj teško bolesnoj devojci produži život transplantacijom pankreasa i bubrega u Italiji. Prikupljen novac od startnine biće uplaćen na račun  za lečenje Lane Bulatović.
Humanitarna trka za Lanu

“Po ko zna koji put su zaposleni na čelu sa direktorom  preduzeća PD Georad, dr Miodragom Stepanovićem pokazali svoju humanost na delu, pa je nakon godina angažovanja ovog preduzeća u sferi humanosti, svako od prijavljenih zaposlenih svojim učešćem dao doprinos u skupljanju sredstava da Lana otputuje na preko potrebne transplantacije”-naglasio je Mladen Todić, jedan od zaposlenih u ovom preduzeću, inače i predsednik Udruženja “Zajedno za novi život”.

Todić je pozvao sve  Požarevljane  koji su u mogućnosti da se uključe u ovu akciju i da svojim malim gestom učine mnogo za jedan mlad život. Udruženje za Novi Život jedno je od inicijatora ove humanitarne trke kao i mnogih drugih  humanitarnih akcija.

Svi koji su se prijavili za virtuelnu trku pod nazivom Trka za Lanu-kilometar brže transplataciji  trku mogu  trčati narednih deset dana od 26. oktobra do 5. novembra. Sav prihod od kotizacije, tj od startnine za trku ide za Lanu koja čeka transplataciju bubrega i pankreasa.

Foto M.T. zaposleni u Georadu -humanitarna trka za Lanu

Lana Bulatović je devojka iz Kovina kojoj su potrebne dve transplantacije: bubrega i pankreasa.  Ima 19 dijagnoza, a usled problema sa dijabetesom, izgubila je i vid na oba oka. Već 2 godine je na dijalizi koju podnosi teško i fizički i psihički i bori se da ode na transplantaciju bubrega i pankreasa u Italiju, na Univerzitetsku kliniku u Padovi. Za njen odlazak u Italiju potrebno je prikupiti 68.000 evra. Taj novac je u međuvremenu prikupljen (posle pokretanja, odnosno objavljivanje  akcije udruženja “Zajedno za novi život”), ali taj iznos dovoljan je samo za avans, da bi Lanu uopšte primili u bolnicu.

 

 

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend