Društvo

Zaražen osuđenik u Zabeli

Osuđenik iz poluotvorenog odeljenja zatvora „Zabela“ u Požarevcu pozitivan je na korona virus, potvrđeno je listu Danas iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.
ilustracija/pixabay

Kako je za Danas rečeno, rezultati testiranja ovog osuđenika, stigli su danas i on je prvo osuđeno/pritvoreno lice kome je potvrđen novi korona virus u srpskim zatvorima.

“Ovaj osuđenik je testiran nakon što se požalio upravi zatvora na simptome, i odmah je izolovan od drugih zatvorenika, te  smešten u bolnicu”, ističu iz Uprave i dodaju da su testirani svi koji su s njim bili u neposrednom kontaktu, kao i da su izolovani od drugih osuđenika iz predostrožnosti.

Iz Uprave naglašavaju da je zaraženi osuđenik je radno angažovan na poslovima čišćenja i redovno je nosio masku i rukavice.

Podsetimo, tzv. slobodnjacima, kao što je ovaj osuđenik, još 11. marta su suspendovane sve beneficije za izlaske iz zatvora, a i osuđenima i pritvorenima su zabranjene posete od 30. marta.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je i pre proglašenja vanrednog stanja preduzela preventivne mere kako bi se sprečio unos virusa u penalne ustanove.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend