Društvo

Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić u svojstvu posmatrača nadgledao izbore u Rusiji

Foto: Boom93/MMV
Republički ombudsman Zoran Pašalić prisustvovao je u svojstvu posmatrača sprovodjenju izbornog procesa u Ruskoj Federaciji za predstavnike državne Dume, regionalnih i lokalnih parlamenata, koji je trajao od 17. do 19. septembra, saopšteno je danas iz kancelarije zaštitnika gradjana.

U saopštenju se navodi da je Pašalić “u svojstvu posmatrača” u Moskvi nadgledao uslove za održavanje izbora, na poziv visoke poverenice za ljudska prava Rusije.

Do poziva je došlo u okviru sporazuma o bilateralnoj saradnji koji su dve institucije potpisale u novembru 2018. godine, kojim je omogućeno “lakše i brže rešavanje problema” gradjana Srbije u Rusiji, kao i problema gradjana i Rusije u Srbiji, “kao i svaka vrsta pomoći i saradnje”.

“Tokom tri dana trajanja izbora, Pašalić je obišao veliki broj biračkih mesta i nadgledao uslove tokom samog glasanja, sa posebnim naglaskom na uslove iz domena nadležnosti ombudsmana: dostupnost biračkih mesta, glasanje osoba sa invaliditetom i lica lišenih slobode, kao i glasanje lica koja su veoma udaljena od biračkih mesta”, navodi se u saopštenju.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend