Društvo

Zašto u Smederevu bazen radi, a u Požarevcu ne?

Nema naznaka da bi gradski bazen u Požarevcu u narednom periodu mogao da se otvori za posetioce. Dok u Sportskom centru u Požarevcu to pravdaju epidemiološkom situacijom sa koronavirusom, u susednom Smederevu bazen Sportskog centra radi bez problema, uz primenu pojačanih preventivnih mera.
foto/ilustracija: Pixabay

Mnogim građanima je bazen i ovog leta jedini spas od vrućine. U Sportskom centru u Požarevcu, međutim, kažu da će i dalje ostati zatvoren.

V.d.direktorka Sportskog centra, Marija Trnavac je u razgovoru sa novinarkom Boom 93 rekla da se još nisu stvorili uslovi za početak sezone zbog aktuelne epidemiološke situacije u zemlji.

Ona navodi da bazen neće biti otvoren, kao i da će to zavisiti od daljeg razvoja situacije sa koronavirusom.

Trnavac je rekla i da se bazeni javnih ustanova i u drugim gradovima Srbije nisu otvarali ili su zatvaraju, kao i da neki privatni bazeni u okruženju rade na sopstvenu odgovornost za koju ona procenjuje da je u ovom trenutku velika.

Ona je ponovila da je Sportskom centru, kao odgovornoj ustanovi, bezbednost svih građana na prvom mestu.

Na pitanje da li postoji komunikacija sa institucijama, poput Zavoda za javno zdravlje, Trnavac je odgovorila da se svakodnevno prate odluke republičkog kriznog štaba i lokalnog štaba za vanredne situacije, kao i informacije iz zavoda i Opšte bolnice.

S druge strane, na samo 30-ak kilometara od Požarevca, bazen smederevskog sportskog centra svakog dana je otvoren za kupače.

Rukovodilac tehničkog održavanja u Sportskom centru Smederevo, Igor Đokić kaže Boom 93 da se primenjuju pojačane preventivne mere na bazenskom kompleksu, koje između ostalog podrazumevaju dezinfekciju ruku, dezobarijere, dezinfikovanje tribina i ležaljki u više navrata u toku dana. Radnici na blagajni su zaštićeni pleksiglasom, a na samom ulazu zaposleni nose vizire.

„Mere koje su nam preporučune to i primenjujemo“, navodi on.

Đokić nam je rekao i da u Sportskom centru ni od jedne institucije nisu dobili preporuku ili mišljenje da bazen ne bi trebalo da bude otvoren.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Zato što mi u Smederevu nismo normalni, tj vlast i svi koji dopuštaju da radi bazen, bitna im je sezona da izvuku koji dinar nego zdravlje.. Dodje kurta i murta, zarazen i pljune u bazen, sledeci pliva sa otvorenim ustima i kraj. I zato kazem, mi u Smederevu smo svi ludi

%d bloggers like this:
Send this to a friend