Društvo

Zbog ledenih dana na teritoriji okruga upaljen žuti meteoalarm

Republički hidrometerološki zavod proglasio je na teritoriji Braničevskog okruga žuti meteoalarm zbog prognoziranih niskih temperatura i stvaranje poledice.

Kako sa navodi na portalu RHMZ-a za vikend i početkom sledeće sedmice veoma hladno vreme sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom ispod 0 °C (ledeni dani). Od utorka porast temperature.

Prema prognozi vremena portala .weather2umbrella.com u Požarevcu za vreme vikenda temperatura biće u minusu. Za subotu prognozirana je temperatura od – 5 do – 2 stepena, dok u nedelju  najviša dnevna temperatura iznosiće -3 stepena. Prema prognozi u Požarevcu se ne očekuju nove padavine.

Automoto savez Srbije upozorio vozače da prilagode brzinu zbog poledice na putevima tokom ledenih dana. Više o tome možete pročitati OVDE.

Marko Veljković

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Ok članak! Mada nije baš to tako,klasična meteorologija je skoro napuštena u celom svetu,jer je zasnovana na principima i hipotezama geocentričnih principa,zato prognoze znaju da budu netačne!
    Danas se primenjuju prognoze heliocentričnog principa,to je multidisciplinarni pristup,u suštini,radi se o opservaciju uticaja Solarnog vetra na sva dešavanja na Zemlji! O tome je pisao Milanković,Tesla i drugi naučnici!
    Ako neko želi da sazna kakva će biti klimatska,plodonosna godina,gde će biti poplava,zemljotresa,…,kakva će biti zdravstvena situacija širom sveta,kada će doći do epidemija i pandemija,…,onda je najbolje da se pročita knjiga “Tajne Sunčevog vetra” od autora Milana T.Stevančevića!

%d bloggers like this:
Send this to a friend