Društvo

Zbog manjka radnika popravke na čekanju

Boom93/T.Spasojević
Stanari ulice Bože Dimitrijevića, već duži period imaju problem sa vodom koja izlazi iz asfalta iznad mosta u ovoj ulici i sliva se niz kolovoz danima.

U izjavi za Boom93 neki od stanara ove ulice koji su nam se i javili zbog ovog problema, rekli su da se ovaj problem javlja godinama.

“Sliva se voda niz put, juče je baš dosta išlo, više nego pre. Tu je godinama isti kvar, stvarno ne znam kako ne mogu da saniraju taj problem trajno”, rekla je za Boom93, jedan od stanarki u ovom delu ulice Bože Dimitrijevića.

Foto:S.R.

Prema njenim rečima, kada voda počne da izbija iz asfalta, najpre ide pomalo, da bi se zatim količina povećavala.

“To tako ide 10-15 dana dok ne dođu iz Vodovoda. Onda otvore rupu, stoji rupa nekoliko dana dok ne asfaltiraju ponovo. I tako godinama u krug. Kada se voda sliva stvaraju se bare, i to je problem koji se stalno ponavlja. Mislim da je pitanje kada će poćeti i asphalt da probada”, dodala je naša sagovornica.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Aleksandar Dimitrijević, je na pitanje Boom93 da li ekipe ovog preduzeća rade na otklanjanju kvarova u gradu, rekao da oni imaju saznanja o svim kvarovima u gradu, ali da se popravke rade po prioritetu.

Foto: Boom93

“Trenutno se radi na većim problemima pre svega u crpnim stanicama, zatim u Moravskoj ulici i radi se magistralni cevovod u Ćirikovcu. Ne možemo sve da postignemo odmah. Na dnevnom nivou radi se preko 10 intervencija, ali ne može sve da se stigne, već se najpre radi na saniranju većih kvarova. Kvar na gradištanskom putu će se najverovatnije raditi kada se završe radovi na putu za Ćirikovac. U principu se svi kvarovi rešavaju, ali se radi po nekom prioritetu”, naveo je Dimitrijević.

Prema rečima direktora, radnici ovog preduzeća dnevno saniraju oko 10 kvarova, ali zbog smanjenog broja radnika, ostale intervencije su na čekanju.

“Kada je izvršena racionalizacija od tada je nastao problem sa manjkom radnika, jer su uglavnom otpušteni radnici iz proizvodnih delatnosti. Mi još uvek ne možemo taj manjak da popunimo, nešto je popunjeno privremeno povremenim poslovima”, naveo je direktor.

Što se tiče angažovanja novih radnika direktor kaže da je još uvek na snazi zabrana zapošljavanja tako da sada ekipe funkcionišu sa smanjenim brojem radnika, što direktno utiče na kvalitet i kvantitet pružanja usluga građanima.

Iako su u međuvremenu proširene delatnosti ovog preduzeća, a broj intervencija povećan naročito u letnjem periodu, građani će ipak morati da se strpe i sačekaju svoj red za popravku kvara.

 

 

Avatar

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • to se zove raspad sistema,što ne kaže gradonačelnik šta se promenilo otkad je on doša da vodi grad.Računamo mlad čovek a ono isto kao i pre,propadamo brče,jače bolje

%d bloggers like this:
Send this to a friend