Društvo

Zdravstveni radnici u bolnici primili vakcinu, smanjen broj prijema u crvenu zonu

Boom93/U.Urošević (arhiva)
U Opštoj bolnici Požarevac juče je 99 zdravstvenih radnika primilo vakcinu protiv koronavirusa, a prema rečima direktora ove ustanove, dr Danka Nikolića, sve je prošlo uredno i svi vakcinisani se osećaju dobro.

Kako je Nikolić dodao, zdravstveni radnici koji žele da se vakcinišu i dalje se prijavljuju.

Prema poslednjim podacima, u bolnici je u crvenoj zoni na lečenju 112 pacijenata. Takođe, smanjen je broj prijema u odnosu na broj otpusta.

Boom93/U.Urošević

“Ovih dana je veći broj otpusta u odnosu na prijem, juče je bilo 8 prijema, a 12 otpusta. Situacija je malo bolja i mirnija, ali još nije vreme za opuštanje, a da bi održali ovakvo stanje moramo i dalje da poštujemo mere“, naveo je Nikolić.

Podsetimo, juče je u Zavod ua javno zdravlje stiglo 265 doza vakcine protiv koronavirusa, kompanije Fajzer Biontek, namenjenih za vakcinaciju zdravstvenih radnika u braničevskom i podunavskom okrugu.

Vakcinisani su zdravstveni radnici u Opštoj bolnici, a vakcinacija se danas nastavlja na punktovima uspostavljenim u domovima zdravlja.

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Pa, čestitam,”vakcinacija” se “uspešno” sprovodi,bravo! Vidim odziv “dobar”,sve teče po “planu”,kaplje parica za “dr” Kona i SNS kartel,bravo!
    Samo “napred” u depopulaciju,brže,jače,bolje,više,…!

%d bloggers like this:
Send this to a friend