Društvo

Znatno povećan promet nekretnina u martu

Promet nekretnina u Srbiji u martu ove godine bio je 25 odsto veći nego u februaru, a količina novca na tom tržištu u istom periodu je uvećana za 40 procenata, saopštio je Republički geodetski zavod.

Tokom marta Republičkom geodetskom zavodu je dostavljeno 14.458 ugovora o prometu nepokretnosti, što je 23,9 odsto više nego u februaru, a čak 93,9 odsto više nego u martu prošle godine.

Gledano po regionima, broj ugovora o prometu nepokretnosti u Beogradu povećan je za 37,1 odsto, u Šumadiji i Zapadnoj Srbiji za 28,8, Južnoj i Istočnoj Srbiji za 23 i u Vojvodini za 21,6 odsto.

Kada su gradovi u pitanju, najveće povećanje prometa od 37,1 odsto bilo je u Beogradu, a slede Niš sa 34,2 i Novi Sad sa 20,4 odsto, dok je u Kragujevcu zabeleženo smanjenje prometa od 3,5 odsto.

Dominantan način plaćanja u martu ove godine bio je gotovinski, jer je tako realizovano 84 odsto prometa nekretnina. Količina novca na tržištu u martu je na nivou Srbije iznosila oko 567,1 milion evra, od čega 54,3 odsto otpada na Beograd.

U poređenju sa prethodnim mesecom, ukupan obim novčanih sredstava bio je veći za 38,6 odsto, a u odnosu na isti mesec prethodne godine za 91 odsto.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend