Društvo

ZZJZ: Bez većeg broja obolelih među vaspitačima u Predškolskoj ustanovi

Među zaposlenim vaspitačima u predškolskoj ustanovi  „Ljubica Vrebalov“ ima pozitivnih, kao i onih koji su u izolaciji, rekla je za Boom 93 direktorka ove ustanove, Tanja Lončar.
Boom93

„Funkcionišemo normalno, s tim što za koleginice koje ne rade imamo zamene, a grupe sa decom ne spajamo“, navodi Lončar.

Ona ističe da roditelji prema svojoj proceni odlučuju da li je u ovom trenutku dobro da dovedu decu u vrtić ili ne.

Potvrdu o obolelim vaspitačima dobili smo i od direktorke Zavoda za javno zdravlje, koja nam je rekla da ima obolelih i među vaspitačicama i među decom.

„Nema grupisanja obolelih u vrtiću niti među decom niti među vaspitačicama. Oni su ili inficirani ili se nalaze u izolaciji, ali sve to ne zahteva posebno istraživanje, jer odgovara aktuelnoj epidemiološkoj situaciji. Znači to su pojedinačni slučajevi, a ne značajno grupisanje obolelih“, navela je Ana Jovanović.

Direktorka Predškolske ustanove nas je uputila na školsku  upravu za više informacija o konkretnom broju obolelih vaspitača i dece.

U Školskoj upravi smo dobili odgovor da oni raspolažu informacijama o broju obolelih u Predškolskoj ustanovi, ali da prema uputstvima Ministarstva nemaju ovlašćenja da ih saopštavaju.

Nakon poziva Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, iz njihove pres službe su nam rekli da tim informacijama raspolaže lokalni Štab za vanredne situacije i Zavod za javno zdravlje u Požarevcu.

U Štabu za vanredne situacije grada Požarevca su nas uputili da tačne informacije možemo potražiti u Zavodu za javno zdravlje Požarevac.

Direktorka Ana Jovanović je danas za naš medij potvrdila da ima obolelih i među zaposlenima i među decom koja pohađaju Predškolsku ustanovu, ali i napomenula da Zavod ne raspolaže preciznim podacima o broju obolelih kako među decom, tako i među vaspitačkim kadrom .

 

 

 

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Tajna od političkog značaja, pre ćeš saznati koliko je vojnika od obolelo od Korone nego vaspitačice. Žrtve sistema

  • Ne rade samo vaspitači u vrtici nego i druge strukture radnika uskoro će sve da stane samo neka se krije pravi broj zaraženih,. Pozdrav direktorki Tanji koja sebe čuva a ostale radnike izlaze zarazavanju da bi sačuvala fotelju

%d bloggers like this:
Send this to a friend