Društvo

ZZJZ Požarevac: Novih 25 slučajeva u oba okruga

Tokom vikenda Zavod za javno zdravlje u Požarevcu je dobio pozitivne nalaze na koronavirus za još 25 osoba iz dva okruga. Povećanje obolelih u Braničevskom okrugu je u Požarevcu, Petrovcu na Mlavi i Malom Crniću. U zavodu apeluju na građane da se uzdrže od rizičnog ponašanja.
ilustracija: Pixabay

Broj do sada evidentiranih slučajeva zaraze u Požarevcu dostigao je 179 osoba. Tokom vikenda potvrđena su 4 nova slučaja. Isti broj novih slučajeva koronavirusa je i u Petrovcu na Mlavi, gde je do sada 20 osoba zaraženo.

Jedan novi slučaj evidentiran je kod osobe iz Malog Crnića. U toj opštini je do sada potvrđeno 5 slučajeva.

U odnosu na poslednji izveštaj ZZJZ u petak, broj zaraženih u okrugu povećao se za 9 osoba. Takođe, testirano je 53 ljudi, odnosno 4.574 od početka pandemije.

 

U Podunavskom okrugu najveći broj novih slučajeva je evidentiran u Smederevskoj Palanci -8. U toj opštini je do sada virus potvrđen kod 178 ljudi. U Smederevu su 4 nova slučaja, odnosno 267 ukupno. U Velikoj Plani takođe 4, a 73 ukupno.

Od poslednjeg izveštaja, u petak, broj zaraženih povećao se za 16 osoba, testirano je 90 ljudi, tj. 5.262 od početka pandemije.

 

U Zavodu upozoravaju da su kapaciteti kovid bolnica u Požarevcu i Smederevu skoro puni i apeluju na građane da se uzdrže od rizičnog ponašanja kada je u pitanju širenje koronavirusa.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend