Društvo Ekonomija

Кompanija NIS jedina dostavila prijavu za učešće u postupku privatizacije HIP – Petrohemije

Naftna industrija Srbije (NIS) jedina je dostavila prijavu za učešće u postupku privatizacije pančevačke HIP – Petrohemije, objavilo je danas Ministarstvo privrede Srbije.

NIS se u predvidjenom roku javio na javni poziv za izbor strateškog investitora za Akcionarsko društvo za proizvodnju petrohemijskih proizvoda, sirovina i hemikalija HIP – Petrohemija Pančevo, precizirano je u saopštenju.

Podseća se da je Ministarstvo privrede 9. septembra pozvalo sva zainteresovana domaća i strana pravna lica da učestvuju u postupku privatizacije modelom strateškog partnerstva dokapitalizacijom privrednog društva HIP – Petrohemija i podnesu svoje prijave za izbor strateškog investitora.

Predmet javnog poziva, koji je zatvoren juče u 12 časova, bio je izbor strateškog investitora koji novčanom dokapitalizacijom subjekta privatizacije u iznosu od 150 miliona evra postaje vlasnik najviše 90 odsto udela.

Кomisija za sprovodjenje modela strateškog partnerstva, imenovana od strane Vlade Srbije, u narednim danima preduzeće aktivnosti na oceni dostavljene dokumentacije i ponude, na osnovu čega će dostaviti predlog daljih koraka Vladi na odlučivanje, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend