Društvo Ekonomija Naše pare

Dodeljen i ugovor za postavljanje novogodišnje rasvete u Požarevcu i Kostolcu. Sveukupno, ukrašavanje bi trebalo da nas košta nešto više od 9 miliona dinara

Prema dodeljenim ugovorima u javnim nabavkama za kupovinu, montažu i demontažu novogodišnje dekorativne rasvete, novi ukrasi i kićenje grada koštaće nas oko 9,1 milion dinara. U proseku, svakog građanina Požarevca, Kostolca i okolnih sela, novi ukrasi, montaža i demontaža rasvete, ranije ugovoren zakup i novogodišnji vatromet trebalo bi da koštaju 128 dinara.

Turistička organizacija danas je dodelila ugovor i za montažu i demontažu novogodišnje rasvete. Ugovor je danas dodeljen firmi Gorionik iz Salakovca. Ponuđena cena je 2.644.508,40 dinara. Podsećamo, ranije je preduzeću DBA light Krnješevci za nabavku novogodišnje dekorativne ravete  u Požarevcu. Dodeljen ugovor u vrednosti od 6.499.800 miliona dinara.

Planirano je da se ove godine u Požarevcu ukrašavaju Trg oslobođenja, Tabačka čaršija, Trg Radomira Vujovića, Čede Vasovića, kružni tok pre inudstrijske zone, park u ulici Davorjanke Paunović, gradski park, Drinska, Voje Dulića, Lenjinova, Veljka Dugoševića, Kosovska, Lole Ribara, Sinđelićeva, Nemanjina, Takovska, Moše Pijade, Jovana Šerbanovića, sunčani park, Stari korzo, kružni tok na Bulevaru i deo ulice Bože Dimitrijevića.

U Kostolcu novogodišnja rasveta biće postavljena u ulicama Veljka Dugoševića, Stevana Nemanje, Jadranskoj, Bože Dimitrijevića, Trudbeničkoj, Karađorđevoj, centralnom parku, kod hale sportova i vrtića.

Inače, Turistička organizacija je u drugoj polovini ove godine okončala i ranije raspisane javne nabavke za zakup bine za doček Nove godine u iznosu od 194.300 dinara, kao i za novogodišnji vatromet od 289.867 dinara.

Tekst je nastao u okviru projekta “Transparetno i javno – Gde idu naše pare ” koji podržava Gradsko veće Grada Požarevca. Projekat je realizovao autorski tim Boom93. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.  

Uroš Urošević

Bavi se novinarstvom od 1996.godine. Povremeni je dopisnik i saradnik više medija i organizacija u Srbiji. Oženjen, otac dvoje dece.

4 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend