Ekonomija

Kada je raskid radnog odnosa uslov za penziju?

ilustracija/pixabay
Iako je u većini slučajeva raskid radnog odnosa uslov za penziju, Zakonom o penzijskom i invalidskom osiguranju predviđeni su i izuzeci, odnosno ne mora baš svaki zaposleni da prekida radni staž da bi se penzionisao.

U Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje kažu da je ovo jedno od najčešćih pitanja koje im osiguranici postavljaju i dodaju da zakon jasno propisuje da su uslovi za ostvarivanje prava na penziju godine života i staža za starosnu, zdravstveno stanje i godine staža za invalidsku, odnosno godine života i trajanje bračne zajednice za porodičnu penziju. Osim toga, zakon uređuje različite osnove osiguranja, različite delatnosti, različite vrste penzija, pa je i normalno da postoje brojne specifičnosti koje mogu da utiču na obaveze budućih penzionera u pogledu prestanka obaveznog penzijskog i invalidskog osiguranja.

Zaposleni koji podnose zahtev za starosnu i prevremenu starosnu penziju, pored ispunjenja uslova, moraju da prekinu radni odnos, odnosno samostalnu delatnost, da bi ostvarili pravo na starosnu ili prevremenu starosnu penziju.

Ipak, Zakon o PIO predviđa nekoliko izuzetaka za pojedine kategorije osiguranika kojima je sticanje prava na penziju jednostavnije i mogu da ga ostvare i bez prethodnog prestanka osiguranja. Ovakav kriterijum određen je za preduzetnike, osobe koje obavljaju privremene i povremene poslove samostalno ili preko omladinskih zadruga, lica koja obavljaju poslove po osnovu ugovora o delu ili autorskih i drugih ugovora, ili koja rade za strane poslodavce koji nemaju predstavništvo u Srbiji kod kojih za izvršen posao ostvaruju naknadu.

U PIO ističu da pravo na starosnu ili prevremenu starosnu penziju bez prestanka osiguranja mogu da ostvare i izabrana, imenovana ili postavljena lica, kao i hranitelji. Može se primetiti da je zakonodavac, pri donošenju ovakve odredbe, imao u vidu specifičnosti pojedinih zanimanja i činjenicu da bi obaveza da se obavljanje delatnosti u potpunosti prekine dovela u pitanje sam posao, a u nekim slučajevima i korisnike (posebno u slučaju hranitelja).

Osiguranici koji su zaposleni u sopstvenom preduzeću mogu pravo na penziju da ostvare tako što će prekinuti radni odnos, uz zadržavanje osnivačkog uloga i prava po tom osnovu u preduzeću, kažu u PIO fondu.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend