Ekonomija

Kako je poslovao Parking servis?

Izveštaj o realizacija programa poslovanja Parking servisa u 2019.godini pred lokalnom skupštinom je u utorak. Ovo preduzeće je prošle godine u odnosu na 2018. Imalo za oko 1,5 miliona dinara niže prihode, dok su rashodii porasli za gotovo 6,5 miliona dinara.

U izveštaju se navodi da su planirani prihodi prošle godine bili niži za 1,52 odsto, a kao razlog navode investicije grada u Sinđelićevoj i radovi na uređenju parkinga u Takovskoj. Prihodi preduzeća su u odnosu na 2018. pali za 2 odsto.

Rast prihoda zabeležen je kod uklanjanja vozila, a tokom prošle godine izdato je 9.466 dnevnih karata zbog neplaćenog parkinga. To je za gotovo 3.400 više nego što je to bio slučaj u 2018.godini.

Da li zbog toga što su građani često koristili mogućnost da u zakonskom roku uplate polovinu iznosa izdate dnevne karte, tek troškovi obezvređivanja potraživanja od kupaca u prošloj godini iznosili su čak 3,9 miliona dinara, gotovo 4 puta više u odnosu na plan.

U odnosu na plan, u 2019.godini su za 18-20 odsto bili uvećani troškovi reklame i reprezentacije preduzeća.

U odnosu na 2018.godinu preduzeće je imalo jednog zaposlenog manje, ali je broj radnika angažovanih na neodređeno povećan za dvoje.

Ukupna investiciona ulaganja Parking servisa su sa oko 12,6 miliona dinara u 2018.godini, prošle godine pala na oko 2,6 miliona dinara.

Preduzeće je za prošlu godinu iskazalo neto dobitak od 4,3 miliona dinara.

U izveštaju se navodi kako u 2020.godini bi trebalo očekivati manji pad prihoda, a zbog niza mera koje je bilo potrebno da se sprovedu zbog epidemije koronavirusa.

U bilansu stanja na 31.12.2019.godine, Parking servis je na računu imao neraspoređenu dobit od 24,5 miliona dinara.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Jadan ovaj grad pored ovakve vlasti
    Pogledajte samo posecenu lamelu
    Samo su im pare bitne da napune dzepove
    Jad i beda i sramota

%d bloggers like this:
Send this to a friend