Ekonomija Naše pare

Koje javne nabavke gradska uprava Požarevca planira do kraja ove godine?

Gradska uprava u Požarevcu izmenila je krajem novembra plan javnih nabavki. Do kraja godine je ostalo manje od četiri sedmice, a do sada nije pokrenuto nešto više od 40 planiranih postupaka.
foto arhiva: UU/Boom 93

U petoj izmeni plana javnih nabavki gradske uprave dodate su nabavke interaktivnih tabli (1,4 miliona dinara) i usluga dezinfekcije (1,5 miliona).

Javna nabavka za poveravanje usluga javnog prevoza na teritoriji Grada Požarevca nije se nalazila u ranijim verzijama plana, a ne vidi se ni u poslednjoj izmeni.

Do sada nisu pokrenuta 43 postupka u planu.

Među njima je i izrada projektno tehničke dokumentacije za izgradnju regionalne deponije, vredna 30 miliona dinara, uređenje i čišćenje divljih deponija za šta je planirano oko 15,4 miliona dinara, kao i izrada Plana upravljanja otpadom koja je procenjena na 4,2 miliona.

Do kraja godine bi trebalo da se pokrenu postupci i za izradu idejnog i projekta za radove na rekonstrukciji zgrade Doma zdravlja u Požarevcu (5,6 miliona) i izradu projektnu dokumentacije za Dnevni boravak za stara lica (4 miliona).

Što se saobraćaja tiče, između ostalog je predviđeno je da se pokrenu postupci za izradu projekata za tri biciklističke staze, prema Zabeli, Ljubičevu i između Lučice i Poljane (ukupno oko 4,1 milion), projekat kružnog toka na početku zabelskog puta i  projekat za pretvaranje Sinđelićeve ulice u dvosmernu.  U planu je i ojačavanje kolovoza u drugom delu Jugovićeve ulice za šta je planirano blizu 38 miliona dinara.

U ovoj godini, gradska uprava je, između ostalog, planirala i nabavku sistema videonadzora vrednu 8 miliona dinara, ali i nabavku tablica ulica i kućnih brojeva za Požarevac i Kostolac (950.000).

Tekst je nastao u okviru projekta “Transparetno i javno – Gde idu naše pare ” koji podržava Gradsko veće Grada Požarevca. Projekat je realizovao autorski tim Boom93. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.  

 

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Odličan članak,jasno i sa činjenicama! Ista priča iz godine u godinu,duplo golo! Opet će budžet biti neiskorišten,a ništa se ne radi grad propada! Znam sada će da krenu botovi,tek je “gradonačelnik” došao na položaj i to na silu,pa nije baš tako,jer je bio zamenik gradonačelnika 4 godine i pokazao je šta zna!?
    Nedostaje našem gradu svašta,pisali su građani o tome,ali je “gradonačelnik” rekao da nema para,pa kako nema,prošli budžet,koji nije iskorišćen,pojela inflacija 200 milona dinara!
    Fabrika vode košta 180 hiljada evra za grad veličine Požarevca,bila je inicijativa da se dovede španska kompanija,pa da preko javno-privatnog partnerstva se napravi fabrika koja bi sav komunalni otpad pretvarala u biogorivo 2 generacije,tako da bi se uklonile deponije,pa je bila inicijativa da se naprave urbane solarne farme na svim zgradama u Požarevcu,gde bi se smanjila potrošnja struje i zagađenje,pa je bila inicijativa da se ustanovi samo održiva biofarma u Ljubičevu,pa da se napravi online portal grada sa svim privrednim subjektima,turističkim kapacitetima i manifestacijama,pa je bilo inicijativa za pomoći invalidima i socijalno ugroženim slučajevima,pa je bila inicijativa za izgradnju centra za biotehnologiju i nanotehnologiju,pa je bilo inicijativa za izgradnju zatvorenog bazena,pa je bilo inicijativa da sva deca besplatno tehnološki opismene po najvišim svetskim standardima,pa je bilo inicijativa….!
    Puno volje,želje i truda građana,a muk iz opštine i tako godinama,decenijama,samo pitam dokle!?

    • Jednostavno u opstine nema kvalitetnih kadrova niti vodja, sta ocekujete (vratice pare u buzdjet kao i obicno hvaleci svoju nesposobnosdt kako time doprinose repuckoj kasi), narod ima vlast kakvu zasluzuje!

%d bloggers like this:
Send this to a friend