Društvo Ekonomija

Ministarstvo: Javna rasprava o strategiji državnog vlasništva

Pixabay/ilustracija
Ministarstvo privrede pokrenulo je danas javnu raspravu o Predlogu strategije državnog vlasništva i upravljanju državnim preduzećima za period 2021. do 2027. godine, navodi se u saopštenju.

Ta strategija predstavlja jedinstveni akt javne politike koji reguliše oblast državnog vlasništva.

“Glavni cilj njenog donošenja je efikasno, ekonomično i optimalno upravljanje privrednim društvima čiji je vlasnik Republika Srbija, koji će se realizovati kroz centralizovanje vlasničkih odgovornosti i nadležnosti, zatim razvoj doslednog okvira za vlasništvo i upravljanje primenjivog na sva državna preduzeća, kao i korporativizaciju državnih preduzeća”, doaje se u saopštenju.

Ministarstvo privrede poziva relevantne državne organe, stručnu javnost, kao i sve zainteresovane da uzmu učešće u javnoj raspravi i svoje primedbe, predloge i sugestije dostave na adresu javnaraspravasdv@privreda.gov.rs.

Program javne rasprave, koja traje do 4. februara, objavljen je na internet stranici Ministarstva privrede i na portalu eUprave.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Državno vlasništvo pripada svim građanima Srbije,o tome ne odlučuju nesposobni “stručnjaci” na vlasti! Odgovaraće svi podobni “eksperti”,tajkuni i oligarsi koji su od 1995.godine sprovodili i učestvovali u pljačkaškoj privatizacij,kao i svi oni komunistički kulaci koji su uništili i oterali u stečaj sva društvena i javna preduzeća i to od 1952. LUSTRACIJA za sve podobne “lopine,direktore, komesare, privrednika i ostalu banndu”!

%d bloggers like this:
Send this to a friend