93 sekunde Ekonomija

Na obodu kopa „Drmno“ niče kontejnersko naselje za 900 radnika (VIDEO)

Na Površinskom kopu Drmno  počele su pripreme za izgradnju logističkog naselja na krajnjoj zapadnoj granici kontura ležišta kopa.
FOTO: Boom93

Tokom ove godine trebalo bi da se završe poslovi oko eksproprijacije zemljišta kao i izrada projektne dokumentacije. Takođe do kraja godine očekuje se i raspisivanje javne nabavke kako bi sve bilo spremno za početak izgradnje početkom 2021. godine. Izgradnja novog naselja planirana je zbog budućeg širenja kopa i proširenja proizvodnih kapaciteta na 12 miliona tona uglja godišnje.

Mašan Trifunović, direktor Direkcije za proizvodnju uglja kaže da će u novom naselju biti u novom naselju biće smešteni i zaposleni koji rade na pomeranju tračnih transportera.U okviru savremenog naselja biće   obezbeđen smeštajni prostor za nadzorno-tehničko osoblje, koje će upravljati organizacijom rada rudarskih sistema u ovom delu kopa. Novo naselje biće opremljeno svom neophodnom infrastrukturom.

„Novo naselje biće povezano modernom saobraćajnicom i radnici će moći brzo doći do svih delova kopa. Uradiće se takođe oko 1500 metara asfalta od naselja koje se nalaze na istočnoj strani. Ova dva naselja će se povezati sa modernim asfaltnim putem koji će imati dve trake, industrijske saobraćajne znake i omogućiće brži transport radnika.

U novom kontejnerskom naselju biće smešteni radnici koji rade na prvom, trećem, četvrtom i šestom jalovinskom sistemu, dok će u naselju na istočnoj strani kopa ostaće radnici koji su zaposleni na petom i drugom jalovinskom sistemu.

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend