Društvo Ekonomija

Nedimović: Stvorena mogućnost za opštinske agrobiznis zone

(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)
Uredba o uslovima, načinu i postupku za davanje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na korišćenje u nepoljoprivredne svrhe, koju je u petak usvojila Vlada, otvoriće mogućnost da svaka opština dobije svoju agrobiznis zonu, izjavio je za portal Biznis.rs ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Uredba stupa na snagu naredne nedelje. Novi propis primenjuje se na zemljište koje je u katastru nepokretnosti Republičkog geodetskog zavoda upisano kao poljoprivredno zemljište u državnoj svojini.

Izuzete su one parcele koje mogu biti predmet restitucije. Zakupac može biti fizičko ili pravno lice, a korišćenje državnog zemljišta može se ugovoriti na rok do 30 godina.

Tako se državno poljoprivredno zemljište može dati na korišćenje za proizvodnju energije korišćenjem obnovljivih izvora energije vetra i sunca izgradnjom elektrana na energiju vetra sa pratećom infrastrukturom

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Nema ništa od te “mogućnosti” “ministre”,jer Požarevac ima nepismene lokalne vlastodržce-kabadahije,koji ne umeju i ne znaju da popune formulare,koji bi omogućili građanima prosperitet i razvoj!!!

    Šta reći,”Zlatno doba”?!?

%d bloggers like this:
Send this to a friend