Društvo Ekonomija

Platforma ePijaca prerasta u interaktivnu tržnicu Srbije

Publicdomainpictures/Ilustracija
Platforma ePijaca, pokrenuta početkom aprila zbog pandemije koronavirusa, kada su mnogim poljoprivrednim proizvođačima odsečeni svi dotadašnji kanali prodaje i distribucije, mogla bi da se unapredi i preraste u "interaktivnu tržnicu Srbije".

Platforma, koju je Ministarstvo poljoprivrede bukvalno u roku od 48 sati kreiralo i osposobilo za rad, do sada je registrovala više od 2.000 malih proizvođača iz svih delova Srbije. Ideja je bila da se omogući pristup tržištu pre svega malim proizvođačima koji nemaju svoje veb prezentacije, kako bi predstavili svoje proizvode i kako bi njihova ponuda bila lako dostupna za potrošače.

U Ministarstvu poljoprivrede kažu za Tanjug da, iako je ePijaca ostvarila izvestan uspeh, postoji veliki potencijal u daljem razvoju i navode da se radi na stvaranju “interaktivne tržnice Srbije”. Objašnjavaju da će u “interaktivnoj tržnici” ponuda svih registrovanih proizvođača biti predstavljena na još bolji i napredniji način, sa slikama, količinama, potvrđenim kvalitetom, cenom i raspoloživošću.

Postojaće i mogućnost “osvežavanja” ponude, organizovanja popusta i specijalnih ponuda, a sve u cilju podsticanja veće tražnje i trgovine u internet prostoru. Kako navode u ministarstvu, u planu je i razvijanje posebne mogućnosti pretrage i pregleda za male distributivne lance, koji su najveći kupci i distributivni kanal za plasman poljoprivrednih proizvoda malih gazdinstava i proizvođača. Na taj način bi se na primer, objašnjavaju, jednom lancu prodavnica iz Kragujevca omogućilo da sagleda kompletnu ponudu određene vrste voća ili povrća ili nekog drugog proizvoda na prostoru Leskovca ili nekog drugog grada.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend