Ekonomija

Počinje prijavljivanje za novih 30.000 vaučera za odmor u Srbiji

Foto/ Kalemegdan/ Pixabay
Građani će od danas moći da se prijavljuju za dodatnih 30.000 vaučera za odmor u Srbiji, objavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.Za ove vaučere je obezbeđeno 150 miliona dinara, a kako je izjavila resorna ministarka Tatjana Matić vaučeri će moći da se potroše u 2.230 ugostiteljskih objekata i to do 20. novembra.

Podseća se da je od početka godine, kroz ovu podsticajnu meru, Vlada Srbije uložila 600 miliona dinara u domaći turizam, raspodelom 120.000 vaučera u dva ciklusa.

Prošle nedelje, Vlada Srbije izdvojila je dodatnih 150 miliona dinara za novih 30.000 vaučera za odmor na domaćim destinacijama sa više od 2.000 ugostiteljskih objekata u ponudi, u trećem ciklusu prijavljivanja.

Pošta Srbije, pored evidentiranja, obezbedjuje i dostavu vaučera na kućne adrese korisnika u vidu vrednosnih pisama, dok se korisnici pozivanjem Кontakt centra Pošte Srbije na broju 0700 100 300, mogu informisati o statusu svojih prijava i uslovima korišćenja vaučera.

Najtraženije destinacije do sada su bile Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka Banja, Sijarinska Banja, Ribarska Banja, Gornja Trepča, Divčibare, Кopaonik, Banja Vrujci i Banja Кoviljača.

O velikom interesovanju najbolje govori podatak da je u drugom ciklusu, u maju, na šalterima pošta, svih 20.000 prijava evidentirano za nepuna dva sata.

 

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend