Ekonomija

Porast zaposlenosti se planira kroz javne radove i stručnu praksu

Javna rasprava o Nacrtu Lokalnog akcionog plana zapošljavanja (LAPZ)  u Požarevcu održava se od subote, 16.maja do petka, 22.maja. Za aktivne mere politike zapošljavanja u budžetu grada u ovoj godini je predviđeno 10 miliona dinara.
ilustracija: Pixabay

U predloženom zaključku dokumenta se navodi da je opšti cilj LAPZ za 2020. godinu je porast ukupne zaposlenosti u Gradu Požarevcu. Prioritet su teže zapošljive osobe, a među posebnim ciljevima je podsticanje zapošljavanja i socijalnog uključivanja teže zapošljivih lica i posebno osetljivih kategorija nezaposlenih.

Lokalni akcioni plan za zapošljavanje za ovu godinu bi trebalo da se ostvari kroz programe javnih radova i stručne prakse, za koje su predviđene subvencije od 10 miliona dinara.

Za program javnih radova one iznose ukupno 7 miliona dinara, a za programe stručne prakse koja se obavlja u javnom ili privatnom sektoru, 3 miliona dinara.

Javna rasprava o Nacrtu LAPZ se završava 22.maja kada će u lokalnoj samoupravi u 11 časova biti održan sastanak otvoren za javnost.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend