Ekonomija

Rekonstrukcija doma učenika Poljoprivredne škole

U ovoj godini bi trebalo da počne rekonstrukcija i dogradnja objekata za internatski smeštaj učenika u Poljoprivrednoj školi Požarevac.

Vrednost građevinskih radova je blizu 780.000 evra, bez poreza. Investicija se realizuje preko Ministarstva prosvete, u okviru projekta „Obrazovanje za socijalnu inkluziju“ i finansira iz zajma Banke za razvoj Saveta Evrope.

Ugovor za radove na rekonstrukciji i dogradnji postojećeg objekta za internatski smeštaj u domu učenika dodeljen je u novembru prošle godine  konzorcijumu uzvođača koji čine beogradska preduzeća Jugogradnja i GK.

Ukupna bruto površina objekata je oko 2.200 kvadrata, a rok za uzgradnju je 270 dana.

Ovih dana dodeljen je i ugovor za stručni nadzor nad izvođenjem radova preduzeću AMG Strukture iz Beograda, po ponuđenoj ceni od 1.140.000 dinara.

Dom učenika na Tulbi postoji od 1995.godine, kada je škola, uputila tadašnjoj opštini predlog da se adaptiraju postojeći objekti na Tulbi za potrebe smeštaja đaka.

Prvobitni kapacitet iznosio je 96 mesta, a naknadnim adaptacijama i dograđivanjem došlo se do broja od preko 173 učenička mesta.

Proširenjem bi u domu učenika trebalo da se obezbedi dodatnih 40-ak mesta, rekao je Boom 93 direktor škole, Vidoje Vukašinović.

On je izrazio očekivanje da bi radovi mogli da počnu već početkom februara, ukoliko ne bude bilo prigovora na izbor nadzornog organa.

Uroš Urošević

Bavi se novinarstvom od 1996.godine. Povremeni je dopisnik i saradnik više medija i organizacija u Srbiji. Oženjen, otac dvoje dece.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend