Ekonomija

Smederevo u avgustu dobija jedinstven stadion u regionu

Izgradnja atletskog stadiona u Smeredevu trebalo bi da bude završena u avgustu, a ovaj stadion biće jedinstven jer se nalazi između zidina Smedereveske tvrđave.
atletska staza
Pixabay/ilustracija

Atletski savez Srbije raspisao je u maju javnu nabavku za izgradnju atletske staze na atletskom stadionu unutar Tvrđave u Smederevu, a posao je poveren beogradskom preduzeću Pejkom. Vrednost ugovora je 27,49 miliona dinara bez PDV-a.

– To će biti jedinstven atletski objekat na svetu i vrlo atraktivan za organizaciju međunarodnih i domaćih takmičenja, jer će biti između zidina Smederevske tvrđave – rekao je Slobodan Branković, generalni sekretar Srpskog atletskog saveza.

Gradnja atletske staze u Smederevu je započeta 2012, kada je kamen temeljac u Tvrđavi postavio slavni ukrajinski skakač uvis Sergej Bupka, a tada je najavljeno da će staza nositi njegovo ime.

Zahvaljujući upornosti Srpskog atletskog saveza konačno ćemo uspeti da realizujemo ovaj projekat. Pre osam godina, udarili smo kamen temeljac (2012), a ovog avgusta će svi građani Smedereva dobiti jedan stadion na koji će biti ponosni – rekla je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović.

Sredstva za ovaj projekat je osim grada Smedereva dalo Ministarstvo omladine i sporta, kao i Srpski atletski savez koji će deo pokriti iz svojih sponzorskih i donatorskih sredstava. Pored pomenutih institucija ogromnu podršku pružio je i predsednik Atletskog kluba Smederevo, Darko Savić, navodi se na sajtu grada.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend