Društvo Ekonomija

UNICEF finansira startape u razvoju blokčejn tehnologija

UNICEF-ov Inovacioni fond planira da investira do 100.000 USD po timu (u dolarima i/ili kriptovaluti) kako bi se obezbedilo finansiranje u ranoj fazi i mentorstvo za startap kompanije koje se bave razvojem tehnologije koje imaju potencijal da pomognu čovečanstvu.
Publicdomainpictures/Ilustracija

UNICEF obezbeđuje ova sredstva bez uzimanja vlasničkog udela u kompanijama. Učesnici na konkursu imaju priliku da dobiju deo sredstava u kriptovaluti (bitcoin ili ether). Imajući u vidu trenutnu klimu na globalnom tržištu kao i dramatični prelazak na digitalno poslovanje uslovljen pandemijom Covid-19, rj+ešenja otvorenog koda koja se bave kritičnim potrebama društva danas su važnija nego ikad.

– Ukoliko ste vlasnik startap kompanije registrovane u nekoj od zemalja u kojima se realizuju programi UNICEF-a, i posedujete funkcionalni blokčejn prototip otvorenog koda koji deluje perspektivno (ili ste voljni da vaše postojeće rešenje učinite javno dostupnim pod nekom od open-source licenci), vi ste oni koje tražimo – stoji u pozivu UNICEF-a, a prenosi sajt Zeničke razvojne agencije. Pravo da se prijave imaju timovi iz Srbije, regiona Zapadnog Balkana i svih zemalja koje su obuhvaćene UNICEF-om programima.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend