Društvo Ekonomija

Visa pozvala fintek kompanije iz Srbije na medjunarodno takmičenje za inovacije

Kompanija Visa za tehnologije plaćanja saopštila je danas da poziva fintek kompanije iz Srbije da se pridruže medjunarodnom takmičenju inovacija Visa Everywhere Initiative i osvoje vredne nagrade.

Ukoliko kompanije budu najbolje u regionu, dobiće, kako se navodi, 15.000 dolara, a ako se na globalnom nivou plasiraju na sam vrh pripašće im 50.000 dolara. Predvidjene su i nagrade za drugo i treće mesto, odnosno nagrada publike.

Fintek kompanije iz celog sveta, uključujući i Srbiju, imaće priliku da svoje ideje predstave stručnom žiriju koga čine predstavnici platne industrije.

Visa Everywhere Initiative je globalni program za inovacije koji pruža priliku startap i fintek kompanijama da kroz rešavanje izazova u oblasti trgovine i plaćanja unaprede sopstveni portfolio proizvoda.

“Jedan od glavnih prioriteta kompanije Visa jeste podrška kompanijama koje kreiraju rešenja za neometano kretanje novca širom sveta”, rekla je viša potpredsednica i regionalna menadžerka kompanije Visa za CISSEE region Vira Platonova.

Kompanije mogu da podnesu prijave za regionalno takmičenje do 7. maja, na engleskom jeziku. Finale po regionima je zakazano za 8. jun, a završnica globalnog takmičenja za 14. septembar 2021.godine.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend