Ekonomija

Više od milijardu dinara za poslovnu infrastrukturu u lokalnim samoupravama Srbije

Boom93/Marko Veljković/Ilustracija
Ministarstvo privrede Srbije je danas pozvalo sve lokalne samouprave da se do 4. februara prijave za Program podrške razvoju poslovne infrastrukture, za čiju realizaciju je ove godine izdvojeno više od milijardu dinara.

Cilj je stvaranje povoljnih uslova za privlačenje investicija, unapređenje privrednog ambijenta i otvaranje novih radnih mesta, navedeno je u saopštenju.

Sredstva su namenjena za infrastrukturno opremanje zona poslovanja, za unapredjenje infrastrukturnih kapaciteta u cilju razvoja turizma i drugih privrednih delatnosti.

Informacije o javnom pozivu i dokumentacija su na internet stranici Ministarstva privrede.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Alo,vi iz “ministarstva” baš ste navalili,gde će “stručnjaci” iz lokalne samouprave da podnesu zahtev,kada ne razumeju pojmove koje ste naveli!
    Zar,bre,vi iz “ministarstva” stvarno mislite da je “gradonačelnik” Požarevaca,skapirao pojmove poslovna infrastruktura,privlačenje investicija,stvaranje poslovnog ambijenta,a naročito pojam stvaranje novih radnih mesta,dajte “ljudi” budite ozbiljni!?!?!
    On se “čovek” razume” u “tajkunsku” terminologiju,tipa “koliki je moj%”,”fingirani tender”,”imaginarna javna nabavka”,”nepostojeća amortizacija” i slični Sega-mega termini!
    “Stručnjak” radi na naredbu i nalog,mojne,te fore inicijativa,razvoj,vizija i slične “nebuloze”!?

%d bloggers like this:
Send this to a friend