Ekonomija

Zaključen ugovor za izgradnju nove zgrade MZ „Čačalica“

Više od 2 godine nakon požara u kome je uništena stara zgrada Mesne zajednice Čačalica, trebalo bi da bude izgrađena nova. Grad Požarevac je zaključio ugovor sa izvođačima čiju ponudu je u dva navrata odbio, a nakon što je podnet zahtev za zaštitu prava ponuđača. Zgrada bi trebalo bi da po sistemu „ključ u ruke“ bude završena za nešto manje od 4 meseca.
foto: M.M.Veljković/arhiva

Izbor izvođača mogao je da bude okončan još početkom marta ove godine, ali je najpre u javnoj nabavci, a nakon toga i u pregovaračkom postupku, jedina pristigla ponuda grupe izvođača na čelu sa preduzećem Domtera iz Ivanjice, odbijena uz ocenu da ne ispunjava traženi tehnički kapacitet.

Domtera se žalila Upravi za javne nabavke i žalba je usvojena kao osnovana.

Međutim, tada su se umešale poplave i koronavirus, pa zbog vanrednih situacija u Ivanjici, požarevačka komisija nije mogla da izvrši neposredan uvid tehničkog kapaciteta ponuđača. Ipak, ponuda je početkom jula ocenjena prihvatljivom na osnovu dostavljene dokumentacije i izjašnjenja republičke komisije, a početkom avgusta je zaključen ugovor.

Kako je navedeno u projektnoj dokumentaciji nova zgrada Mesne zajednice biće prizeman objekat od 558 kvadrata.Prema projektu u zgradi bi pored kancelarija mesne zajednice trebalo da se nađu i prostor za prodaju, poštanski šalter i apoteka.

Ugovorena vrednost radova je oko 30,4 miliona dinara, sa porezima.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend