Građani reporteri

Dan državnosti obeležen i u Požarevcu

Dan državnost je u Požarevcu obeležen ispred spomenika Milošu Obrenoviću u gradskom parku. Pored polaganja venaca gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović je istakao je da je nastanak moderne Srbije neraskidivo podizanjem Prvog srpskog ustanka 1804. godine i donešenjem Sretenjskog ustava 1835. godine. Pavlović je dodao da iako po formi su različiti, suštinski su i ustanak i ustav, iznedrili potvrdu narodne volje doneseći slobodu i mir.
Avatar

Marko Veljković

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Odličan članak,bravo Marko,da nema tvoje reportaže sa lica mesta,ne bi se argumentovano dokazalo da su ovi “stručnjaci” na vlasti kompletne b…e!
    Ajde da malo logično razmislimo,o činjenici da su “vlastodršci” kompletne b….! Pa,da krenemo,prvi srpski ustanici je podigao Karađorđe,a “gradonačelnik” polaže venac na spomenik knezu koji je naredio ubistvo Karađorđa,to znači da se “gradonačelnik” i njegova “galanguzija” sprdaju istorijom,državom i građanima! Što se tiče “Sretenjskog ustava” on nikada nije zaživeo,jer su tadašnje “sile” ukinule taj “ustav”!
    Pametnije bi bilo da se kao dan državnosti Srbije uzme datum stupanja na snagu Dušanovog zakona ili Zakona Svetoga Save ili prvog pisanog zakona u istoriji civilizacije Bakov zakon,ali…,”komunistički kulaci” su poštujući odluke Bečke konferencije odlučili da se “slave” nametnuti “praznici”! Sramotno,patetično,jadno i pre svega glupo!
    Cela “ceremonija” u gradskom parku je čist vatromet taštine i poltronizma!

%d bloggers like this:
Send this to a friend