Građani reporteri

Dim zapaljene deponije u Kostolcu u kombinaciji sa pepelištem

deponija i pepilište Kostolac
Foto poslao M. Jovanović deponija i pepelište
Vetar nosi dim sa deponije u Kostolcu na kojoj je juče u poslepodnevnim časovima izbio požar. Požar je u međuvremenu lokalizovan ali ne i u potpunosti ugašen. Građani koji žive u okolini Kostolca poslali su fotografije na kojima se pored gustog dima sa deponije vidi i prašina sa pepelišta Termoelektrane Kostolac.

Kostolčani  godinama udišu pepeo sa odlagališta pepela u blizini termoelektrana Kostolac. Pepelište stvara velike probleme stanovnicima okolnih naselja. Kako kažu građani koji su poslali fotografije zbog pepela im propadaju usevi i imaju zdravstvene i druge probleme jer jak vetar koji često duva u ovom području raznosi pepeo kilometrima daleko.

Građani koji žive u Kostolcu i okolnim naseljima su 2019. godine protestvovali upravo zbog problema sa deponijom, kada su zahtevali sistemsko rešenje za problem deponije, a u tadašnjem odgovoru predsednika gradske opštine inicijatorima protesta bilo je navedeno da će do toga doći puštanjem u rad reciklažnog centra i transfer stanice u Požarevcu, kada će deponija konačno biti zatvorena.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Dim zapaljene deponije u Kostolcu u kombinaciji sa pepelištem
    Kostolački špricer.

%d bloggers like this:
Send this to a friend