Građani reporteri

Gužve i višesatna čekanja na Horgošu i drugim graničnim prelazima

horgoš granica Mađarska
Foto/N.Milošević čekanje na Horgošu
Zbog povratka u Zapadnu Evropu velikog broja radnika na privremenom radu u inostranstvu, stvorile su se kolone na izlasku iz Srbije prema Mađarskoj. Kiša koja pada dodatno usporava saobraćaj. Kako nam prenose građani koji su u koloni Mađarski carinici dodatno usporavaju prelaz zbog potrvde o PCR testiranju i drugoj pratećoj dokumentacji koju traže. 

Gužvama doprinosi usporen rad mađarskih graničnih službi jer još uvek važi restriktivan ulazak u Mađarsku, uz potvrdu o vakcinaciji ili pi-si-ar test.

granica Horgoš
Foto/N. Milošević granica Horgoš

Putnici u tranzitu moraju da dokažu da rade i žive u inostranstvu, pa sve to usporava ulazak u Mađarsku.

Na Horgošu se na izlaz iz Srbije čeka oko dva sata, dok se na ulaz na susednom prelazu Reske vozila zadržavaju još četiri sata kažu naši državljani koji se vraćaju u susedne zemlje u kojima rade i privremeno žive.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend