Građani reporteri

Kiša nije sprečila veliki broj građana da prisustvuju paljenju badnjaka u Sabornoj crkvi

FOTO Paljenje badnjaka
U porti Saborne crkve u Požarevcu  tradicionalno je  organizovano osvećenje i  paljenje badnjaka koje je okupilo i ove godine veliki broj vernika.  Svečani čin osvećenja badnjaka predvodio je  episkop požarevačko-braničevski dr Ignatije Midić. Vernici koji su odlučili da prisustvuju paljenju badnjaka, pridržavali su se epidemioloških mera i većina njih je nosila maske kao i sveštenstvo. Pravoslavni vernici u Srbiji danas obeležavaju badnji dan kada se u hramovima i domovima pale badnjaci i služe povečerja uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika - Božića.

 

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Zabluda i navika! Prava Srpska religija ne poznaje noćne mise,lomače,pucanje….! Božić nije crkveni običaj,već je preuzet iz predhrišćanskog perioda! Paljenje “Badnjaka” je vojna tradicija! Epifanija i epifagija na delu! Srbi zaboravljaju da imaju religiju,mitologiju, istoriju,tradiciju i postojanje preko 8000 godina! Pamet u vugla i vratite se pravim običajima, vrednostima i veri!

%d bloggers like this:
Send this to a friend