Građani reporteri

Na zgradi u Tabačkoj čaršiji visi lim sa krova već 4 nedelje, gde je profesionalni upravnik?

Foto/ J.K. Tabačka čaršija
Usled jake košave koja je duvala pre 4 nedelje na teritoriji grada Požarevca otkačio se lim sa krova pa se postavlja pitanje da li je moguće da niko od nadležnih nije primetio da lim može da padne u svakom trenutku i  povredi nekog od prolaznika. Stanari kažu da je upravnik ove zgrade obavešten o ovome ali  nažalost još uvek nema reakcije nadležnih pa se postavlja pitanje šta će se desiti ako lim padne sa krova i ošteti neki od automobila ili povredi nekog od prolaznika i ko će snositi odgovornost.Krajem 2017. godine Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada,  ustanovljena je i profesija takozvanog profesionalnog upravnika koji bi o svakoj stambenoj zgradi  trebalo da vodi računa. Upravnik je taj koji treba da obavesti nadležne organe da obave neku hitnu intervenciju, kada je potrebna, da vodi računa o olucima, zaključi ugovor u ime stanara sa javnim preduzećima, odnosno zastupa zajednicu stanara u svim pravnim poslovima. 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Kakvi,bre,”profesionalni upravnici”,to su obične botine,koje žive na grbači izmučenog naroda! Pored toga,radi se i o monopolisičkom ponašanju i kriminalnim radnjama! Firma “Pidra” “održava” zgrade po Požarevcu i samoinicijativno postavlja “profesionalne upravnike”, samo me interesuje koliko % uzimaju uzurpatori vlasti na lokalu?!?!?

    ODLIČAN ČLANAK!!!!!

%d bloggers like this: