Hronika

Iskliznulo pet vagona s fosfornom kiselinom na pruzi Požarevac – Majdanpek

Foto: Pixabay/Ilustracija
Pet vagon-cisterni s fosfornom kiselinom iskliznulo je na pruzi između Majdanpeka i Kaone, a povređenih nema niti opasnosti po stanovništvo i životnu okolinu, saopštilo je preduzeće "Srbija kargo".

Kako su dodali u saopštenju, do iskliznuća je došlo u 2:40h, na delu pruge Bor – Požarevac, između Majdanpeka i Кaone u tunelu Ujevac, iz sastava teretnog voza broj 52704.

Teretni voz, koji je u svom sastavu imao 12 vagon cisterni, saobraćao je za Šabac, za potrebe kompanije Eliksir, navode iz Srbija kargo.

Saobraćaj na ovom delu pruge je trenutno u prekidu. Na lice mesta izašla je zajednička železnička komisija, predstavnici Eliksira kao vlasnika vagon cisterni i predstavnici vatrogasne jedinice, dodaje se u saopštenju.

Stručne službe, kako se ističe, rade na otklanjanju posledica ovog akcidenta, kako bi železnički saobraćaj u što kraćem roku ponovo bio uspostavljen.

Operativna železnička komisija utvrdiće uzroke ovog iskliznuća, kao i stepen materijalne štete na infrastrukturnim kapacitetima i na vagonima, navode iz Srbija kargo.

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend