Društvo Hronika

Načelnik policijske uprave Požarevac: Nije uočeno da su sveštenici obavljali pričest vernika

U redakciju Boom93 stiglo je saopštenje Policijske uprave Požarevac povodom prijave da se u Saobrnoj crkvi u Požarevcu okupio veliki broj vernika i da nije poštovana mera propisanog odstojanja.
Boom93/Marko Veljković/Ilustracija

Povodom ovog slučaja načelnik Policijske uprave Požarevac Srđan Lazić je izjavio sledeće:

„Policijski službenici Policijske uprave u Požarevcu odmah po prijavi da se u Sabornoj crkvi u četvrtak prepodne okupio veći broj vernika na liturgiji izašli su na lice mesta i utvrdili da se u crkvi nalazi oko 20 ljudi koji su poštovali mere propisanog odstojanja.

Po dolasku policije u crkvu nije uočeno da su sveštenici obavljali pričest vernika, a među njima nije bilo lica starijih od 65 godina.

Policija je o svemu obavestila nadležno tužilaštvo, koje se izjasnilo da nema elementa krivičnog dela i da mu se o preduzetim merama i radnjama dostavi izveštaj“.

IZVOR: Policijska uprava Požarevac

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • da su dosli ujutru a ne oko pola devet bilo bi drugačije.Možda i ne smeju da kazu istinu jer sam čuo da popovi u toj crkvi lome noge ljudima?

%d bloggers like this:
Send this to a friend