Hronika

Napadnuta inspektorka u Smederevu

Inspektorku rada Odeljenja inspekcije rada Smederevo fižički je napao vlasnik neregistrovanog ugostiteljskog objekta u kojem je vršila vanredni inspekcijski nadzor, a ministar za rad Zoran Đorđević kaže da je takvo nasilničko ponašanje nedopustivo, da Ministarstvo neće dozvoliti da se tako nešto više ponavlja i da će biti podneta krivična prijava.

Pixabay/ilustracija

Naime, inspektorki rada je vlasnik objekta u kojem je vršila nadzor, dva puta pocepao zapisnik, vređao je i gađao pepeljarom.

Nakon incidenta pozvana je policija koja je odmah izašla na lice mesta, izvršila uviđaj i o tom slučaju obavestila javnog tužioca.

Ministar Đorđević je, kako je saopštilo Ministarstvo, razgovarao sa inspektorkom, i najavio da će Ministarstvo podneti krivičnu prijavu i pratiti rad Tužilaštva u ovom slučaju.

„Nećemo dozvoliti da ih bilo ko i bilo kada sputava u tome. Fizički napadi na službena lica prilikom vršenja svoje dužnosti su nedopustivi i nastojaćemo da se oni, koja su sebi to dali za pravo, najrigoroznije kazne“, rekao je Đorđević.

Đorđević je naglasio da Ministarstvo želi da zaštiti one koji svoj posao obavljaju savesno, vredno i odgovorno.

„Želimo da jasno stavimo do znanja, da će svi oni koji žele da spreče državu da radi svoj posao biti kažnjeni“, rekao je Đorđević nakon razgovora sa napadnutom inspektorkom.

Kako je naveo, posao inspektora je veoma odgovoran i zahtevan i zato će Ministarstvo uvek biti uz njih i postupati u okviru svoje nadležnosti, a u cilju njihove najbolje zaštite.

Direktor Inspektorata za rad Stevan Đurović rekao je da su se u poslednje tri godine dogodila četiri fizička napada na inspektore rada o čemu je Inspektorat odmah obavestio Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Inspektorat za rad postupao je odgovorno i adekvatno i o svim slučajevima odmah obavestio MUP. Podneta je krivična prijava i očekujemo od nadležnih organa i sudstva da preduzmu određene mere, kada se radi o napadu na službeno lice“, naveo je Đurović.

Kaže da je posao inspektora rada veoma složen, jer oni moraju sve ono što se radi mimo zakonske regulative da uvedu u zakonsku, što zaista nije lako.

Najavio je da će upravo zbog ovakvih primera, Inspekcija rada vršiti još jače kontrole u narednom periodu.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend