Hronika

Preminuo zatvorenik iz “Zabele”

FOTO: Boom93/Arhivska fotografija
Slaviša Karabašević (51) iz Požarevca, koji je bio osuđen na osam godina zatvora zbog ubistva Elvisa Žeželja, preminuo je u Gradskoj bolnici od poslednica infarkta, prenosi Nova.rs

„Požalio se na bolove dok je bio u ćeliji u KPZ „Zabela“ i odmah je sproveden u ambulantu, potom je hitno hospitalizovan u Gradskoj bolnici u kojoj je i preminuo“, navodi sagovornik nove.rs

Zavod je u skladu sa zakonom obavestio sud, policiju, tužilaštvo i porodicu i naložena je obdukcija, što je uobičajena procedura.

Podsetimo, Slaviša Karabašević (50), je uhapšen u Sevastopolju na Krimu i izručen je Srbiji. Osuđen je na devet godina zatvora zbog ubistva Elvisa Žeželja (30) u okolini Požarevca, inače državljanina Nemačke. Ubistvo je počinjeno u julu 2002. godine, a om  se uspešno krio sve do kraja prošle godine.

Karabašević je pobegao iz Srbije 2005. godine, tačnije, čim je pušten iz pritvora. U bekstvu je, dakle, proveo 14 godina. Za to vreme postao je slavni kuvar na Krimu, javna ličnost sa kojom su se družile i osobe iz političkog života.

Na Krimu se proslavio kao vlasnik popularnog restorana u centru Sevastopolja, „De Slaviš“. Svi mediji su pisali o njemu kao o jednom od najboljih kuvara koji su postojali na Krimu.

Redovno se pojavljivao na televiziji, davao je intervjue, fotografisao se za lokalne novine.

Više informacija možete pročitati OVDE.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Veoma interesantna životna priča sa tragičnim krajem! Baš za filmski scenario! Klasičan primer za izučavanje Ponerogeneze! Naravno za takav projekat,moramo imati adekvatne stručnjake,ali…,pošto se zna da je već 70.godina negativna selekcija u naučnom i kadrovskom sektoru,onda je jasno da nema ko da uradi bilo kakvu naučni projekat,koji bi omogućio bolju strategiju da se izvrše korenite i kompletne sistemske promene!

%d bloggers like this:
Send this to a friend