Hronika

Produžen pritvor Koluviji i osumnjičenima za slučaj Jovanjica

Viši sud u Beogradu produžio je danas pritvor do 30 dana vlasniku farme "Jovanjica" Predragu Koluviji, osumnjičenim za uzgajanje marihuane na tom poljoprivrednom dobru.
Ilustracija / Pixabay

Krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda donelo je rešenje o produženju pritvora zbog „postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na to da će u kratkom vremenskom roku ponoviti krivično delo, a u skladu sa članom 211 stav 1 tačka 3 Zakonika o krivičnom postupku“.

Pritvor je iz istog razloga produžen do 30 dana i Zdravku Miloševiću, Vladanu Živojinoviću, Petru Živanoviću, Petru Hricaju, Stevanu Holiću, Branislavu Miljeviću, Vuletu Bojoviću i Bobanu Jovanoviću.

Oni su osumnjičeni za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet droga u saizvršilaštvu.

Okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, Posebnom odeljenju, u roku od tri dana od prijema pismenog otpravka rešenja o produženju pritvora.

Predrag Koluvija, većinski vlasnik kompanije „Jovanjica“ uhapšen je 14. novembra prošle godine zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet droge.

Policija je tada pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima, zaplenila skoro 650 kilograma osušene marihuane i više od 65.000 stabljika u sirovom stanju, težine oko četiri tone.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend