Hronika

Slučaj „Jovanjica“, potvrđena optužnica protiv Koluvije

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal protiv Predraga Koluvije i drugih, zbog izvršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u saizvršilaštvu.
ilustracija/pixabay

Krivično vanpretresno veće smatra da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnog dela koje im se optužnicom stavlja na teret.

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Koluvija i ostali optuženi u pritvoru su od hapšenja 14. novembra 2019.

Nakon hapšenja je saopšteno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva ušli na poljoprivredno dobro „Jovanjica“ u blizini Stare Pazove i tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend