Hronika

Uhapšen predsednik beogradske opštine Palilula i još sedam osoba

Pixabay/Ilustracija
Pripadnici beogradske policije uhapsili su osam osoba, medju kojima i predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića, zbog sumnje da su omogućili nelegalne gradjevinske radove u toj opštini, potvrdjeno je za N1.

Policija je po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsila predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića (34) i odgovorno lice za inspekcijske poslove u Gradskoj opštini Palilula D.V. (43).

Zbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su gradjevinski inspektori M.M. (63), Z.R. (68), Dj.R. (62), Z.P. (62), G.P. (52) i D.L. (57), a poslednja dvojica, G.P. i D.L, terete se i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Aleksandar Jovičić se sumnjiči da je uticao na D.V. da dalje utiče na gradjevinske inspektore, da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekta bez gradjevinske dozvole na teritoriji Palilule u periodu od jula 2016. godine do novembra 2018. godine, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio oko 28.800.000 dinara.

Gradjevinski inspektori se sumnjiče da su, zloupotrebom položaja, omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa od rušenja njihovih nelegalno izgradjenih objekata.

Oni se sumnjiče i da su u zapisnicima i rešenjima koje je donela gradjevinska inspekcija uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, a da su potom i iste prosledili na ozakonjenje – suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata.

Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje u trajanju do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend